Lähetäthän peiton viimeisään 22-24.11 välisenä aikana !!

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Peitto Pläjäys

Ihania peittoja on saapunut ympäri suomen, Postissa odottaa iso paketti Tampereelta, sen noudan huomenna !
Kiitos kaikista suloisista peitoista, jokainen lämmittää sydäntäni ja joskus vielä pientä keskosta !
Tiedän että jokainen peiton saaja on kiitollinen sen tekijälle !

Ruttunutun peittojen kuvat on poimittu suoraan tekijänsä blogista, muut ovat minun ottamiani.
Jos haluatte, niin voitte ottaa peitosta itse juuri sellaisen kuvan kuin haluatte ja laittaa sen liitteenä sähköpostitse. Minun ottamani kuvat kun eivät aina ole niitä maailman parhaita.




Nämä hellyyttävät aplikoidut peitot ovat RuttuNutun Annikalta Oulusta, Annikan muihin lumoaviin käsitöihin ja muihin juttuhin voi tutustua osoitteessa www.ruttu-nuttu.blogspot.com




Sannamari Eurasta on näiden söpöjen peittojen takana, pojalle sinistä ja tytölle punaista.



Nämä pirteät peitot taas aapuivat Kertulta Vaasasta, hauskoja tipuja ja pöllöjä !




Tämä herkän vaaleansininen peitto saapui tekijältä jonka löytää osoitteesta, http://www.kristalli-idea.vuodatus.net/ . Lenkki yläkulmasta poistettiin tekijän luvalla tietenkin.

maanantai 27. syyskuuta 2010

Peittoja Parkanosta




Tänään meille postilaatikkoon oli ilmestynyt muhkea paketti jonka sisällön arvasin ihan oikein.
Kauniita ihanan pirteitä ja aurinkoisia nuppupeittoja kokonaista 3 kappaletta.
Kiitos Heidille Parkanoon ! http://heidinvakerrykset.blogspot.com/
Kuva on lainattu suoraan Heidin blogista



Muutamassa meilissä on harmiteltu ettei peittoon voi laittaa esim. ns. lenkkejä reunoihin jolla peitolle saisi lisää ikää.
Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, piuhojen ja muiden määrä on suuri, lisäksi kuvassa kädessä on kanyyli sekä kaulalla keskuslaskimokatetri jossa on kokonaista 4 sisäänmeno "aukkoa" ja näissä mutterit joilla"aukkoa" voi sulkea ja avata tarpeen mukaan.
Jokainen pieni mutteri voisi jäädä kiinni peitossa olevaan lenksuun, jos pieni papanaattimme päättäisi kääntää päätään kun katetrin "mutteri" olisi lenkissä kiinni, saattaisi se aiheuttaa isoja vaurioita joko lapseen tai katetriin.

Niilo pikku papanaatti makaa tässä isossa avopedissä, keskoskaappi on vain 2/3 tästä joten tilaa on vähän ja työskentely siellä muutenkin hankalampaa.
Tässä kuvassa piuhoja on vielä suhteellisen vähän, joskus niitä on ollut enemmänkin.
Kuvassa Niilolla on ikää reilut 9 viikkoa ja painoa noin 1600 g


lauantai 25. syyskuuta 2010

Omia tekeleitä

Alotin jälleen itsekkin peittojen tekemisen, en ole kovin hyvä tilkkutöissä ja aikani on niin kortilla, joten minun peittoni näyttävät tältä.
Taustana ruudullista puuvillakangasta, vaaleanpunaisissa on tildakankaista tehdyt kruunut, vihreä on saanut kaverikseen lilan puuvillan. Peittoja on yhteensä 6 kappaletta 3 vaaleanpunaista ja 3 vihreää !
Kruunut ovat kiinni toistaiseksi vain kaksipuolisella liima"harsolla" sillä kun ryhdyin siksakkaamaan aplikaatioita kiinni niin ihanainen ompelukoneeni sanoi jälleen itsensä irti, nämä siis odottavat kunnes kone saadaan huoltoon ja takaisin kotiin !
Näistä tulee ihan tekijänsä näköisiä, toivon että tekin käytätte peitoissanne mielikuvitusta ja teette niistä itsenne näköisiä peittoja !
Joku varmaan ihmettelee, että eihän tuo ole tilkkutyötä, no eivät ole, eikä kaikkien peittojen tarvitsekkaan minusta ollakkaan, vaikka se alkuperäinen idea onkin. Tein yhdelle keskospojalle tuollaisen vihreä/lilan peiton ja se oli mieleinen vanhemmille, myöskin hoitajat pitivät sitä onnistuneena.
Tilkkuilun tarkoitus lienee se, ettei kenenkään tarvitse tehdä peiton eteen välttämättä rahallista investointia, vaan voi käyttää jo olemassa olevia materiaaleja !

Olen käynyt muutamassa blogissa katsomassa jo valmistuneita peittoja, aivan ihania tekeleitä on esillä ! Kiitos ihan jokaiselle tekijälle, laittelen kuvia sitä mukaan kun niitä saapuu ja ehdin kuvata.

Ihanaa viikoloppua ja muistakaa ommella ahkerasti !!!

Ansku

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Tietoisku

Olen saanut useita kyselyitä sähköpostiin peiton ohjeita, kokoa yms. koskien.
Tässä vastauksia useimmin kysyittyihin juttuihin:

Peiton ohjeet löytyvät siis blogin oikeasta reunasta, kun klikkaat peiton ohjeet tekstiä.
Ohjeet kannattaa lukea ajatuksella, jos jotain jää epäselväksi niin vastaan mielelläni !

Peiton koko: Paras koko peitolle on noin 45*45 cm, alle 40 cm peitot ovat aika pieniä, ne jäävät nopeasti pieniksi sillä pikkuiset kasvavat tosi nopeasti. Peiton kokoa voi testata vaikka Baby Born nukella. Toki nämäkin peitot varmasti löytävät käyttäjänsä.
Peiton takaosan ei ole pakko olla fleeceä, mutta muistattehan, jos laitatte esim. pehmeää puuvillaa/flanellia tulee väliin laittaa vanua. Fleece on kuitenkin pehmein ja lämpimin vaihtoehto !

Peiton pesu: Peittoa ei tarvitse pestä enää ompelemisen jälkeen, peiton saaja pesee sen ennen käyttöä, joten esim. eläinpöly ei sinänsä ole ongelma.

Ihanaa loppuviikkoa !

Ansku

tiistai 21. syyskuuta 2010

Tänään Sipooseen saapui kaunis sinivalkoinen nuppupeitto "Aarnin äidiltä", hänet löytää osoitteesta, http://www.rintamalla.blogspot.com/. Kiitos kauniista peitosta !


tiistai 14. syyskuuta 2010

Kiitos


Aivan ihanaa huomata kuinka paljon kävijöitä blogissa on vieraillut muutaman päivän aikana. On sydäntä lämmittävää huomata että ihmiset oikeasti välittävät.

Suuri kiitos kaikille, kysykää osoitettani sitten sähköpostin kautta. Peittoja voi laittaa tulemaan vaikka heti, ne säilyvät kyllä ompeluhuoneeni kaapissa viikattuna !
Halaukset Ansku


torstai 9. syyskuuta 2010

Haastattelu Radio Novassa

Moni kävijöistä varmasti kuuli jutun jonka Sari Seppälä teki välipälä ohjelmassa, suuri kiitos Sarille ja Minnalle !!!!!
Lupaan sitten keräyksen loputtua soittaa Sarille ja kertoa kuinka paljon peittoja keräys tuotti.

Kuten lupasin aikaisemmin, jokainen peitto kuvataan sivulle ja jos tekijä haluaa niin mainitaan myös nimi ja vaikka mahdollinen blogi joita monella käsityöntekijällä on !

Haastattelusta piristyneenä ja motivoituneena aion kaivaa nyt ompelutarvikkeet esille ja tehdä peittoja illalla niiden isompien apinoiden mentyä nukkumaan !!!

Jos sinulla oma blogi tai nettisivu, olisi kiva jos kertoisit hienosta keräyksestämme siellä näin saamme sanan kiertämään, mainitseminen muissakin paikoissa kuten esim. facebookissa on "sallittua" !

tiistai 7. syyskuuta 2010

Peitto tositoimissa



Ajattelin kaikesta huolimatta laittaa tänne kuvan meistä peiton "alla" tässä ensimmäisessä on peitto jonka saimme valita itse kun tulimme K7:lle, kuvassa poitsu on noin 4 viikkoa vanha. Hengittely tapahtuu vielä hengityskoneessa.





Toisessa kuvassa on poitsu minun tekemäni peiton alla, tekemäni peitto ei ole ihan tavallinen nuppupeitto sillä sitä ei ole tehty tilkkutyönä vaan kankaaseen on aplikoitu nalle ja pari pienempää kuvaa. Kuvassa jäpiskä on noin 7 viikkoa vanha. Hengityksessä tässä auttaa ylipaine nasaali, joka on hengityskonetta huomattavasti kevyempi versio !
Uskalsin laittaa peittoon myöskin tuollaista siksaknauhaa sillä peitto on vain meidän omassa käytössä ja se on koneella hyvin peittoon kiinni.

Ehkäpä meidän kaikkien kannataa näin syksyn tullen kääriytyä peiton alle ja nauttia pimenevistä illoista vaikka kynttilän valossa !

torstai 2. syyskuuta 2010

Peitto Torniosta

Tänään postilaatikkoon oli saapunut ensimmäinen nuppupeitto, ihana tildamainen peitto oli matkanut Sipooseen Torniosta saakka. Iso Kiitos peiton tekijälle. Tekijä löytyy tämän blogin takaa: http://kangasviidakko.blogspot.com/

Juttua lehteen ei ole vielä tehty, sillä poikamme on ollut varsin kipeä ja käynyt läpi mm. ison leikkauksen, nyt kun parantuminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja muutto remontoituun kotiin on tehty voin ryhtyä tosi toimiin nuppupeitto kerayksen kanssa.

Ihanaa alkanutta syksyä kaikille !